Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Podrobnosti boste našli v naši politiki zasebnosti.
Sprejmi

ELKO na nordijsko tržišče vstopa s pridobitvijo švedskega distributerja Gandalf

ELKO na nordijsko tržišče vstopa s pridobitvijo švedskega distributerja Gandalf

DSC_1130-2
ELKO grupa AS, Latvijski distributer IT izdelkov in rešitev, je danes objavila dogovor o nakupu 85% delnic družbe Gandalf Distribution AB - enega vodilnih distributerjev računalnikov in perifernih izdelkov na Švedskem.
Z več kot 30 leti izkušenj v distribucijskih in prodajnih pisarnah v Stockholmu, Göteborgu in Malmoeju je Gandalf pridobil močan položaj na trgih skladiščenja in distribucije komponent na Švedskem in v nordijski regiji.
ELKO že nekaj časa išče možnosti za geografsko širitev. Gandalfov poslovni model in operativna struktura sta zelo podobna našim in tako smo prepričani v to pridobitev. Ekipa Gandalfa je zelo motivirana in profesionalna ter se počuti udobno v prihajajočem procesu integracije in posledično sinergiji. S tem, ko postane del skupine ELKO, bo Gandalf lahko znatno razširil svoj portfelj izdelkov in izkoristil različne pobude za izmenjavo pristojnosti.
Svens Dinsdorfs CEO, ELKO Grupa
Gandalf bo postal del skupine ELKO, vendar bo za zdaj še naprej deloval pod blagovno znamko Gandalf. David Nicander bo še naprej sotal na funkciji generalnega direktorja in ostal tudi kot manjšinski delničar družbe Gandalf Distribution AB.
Gandalf že vrsto let uspešno raste skupaj z našimi kupci in partnerji, danes pa smo naredili nov korak naprej do naslednje stopnje distribucije. Osebno sem ponosen na priložnost, da postanem del skupine ELKO, in vse pozitivne priložnosti, ki nam jih daje pri Gandalfu, da rastejo in širijo naše poslovanje v Nordicah.
David Nicander CEO, Gandalf
O Gandalfu
Gandalf je bil ustanovljen leta 1984 v Malmöju in ima trenutno 40 zaposlenih. Gandalf distribuira strojno opremo - prenosne računalnike, trde diske, monitorje, grafične kartice, omrežne izdelke in komponente - trgovcem po vsej nordijski regiji. Gandalf je eden največjih distributerjev v zasebni lasti v regiji s prodajnimi uradi v Stockholmu, Göteborgu in Malmöju. Gandalf je pred kratkim zaključil svoje poslovno leto s prihodki 674 milijonov SEK (76,5 milijona USD).

Več informacij: www.gandalf.se

O podjetju ELKO
Skupina ELKO je eden največjih distributerjev IT proizvodov in rešitev v regiji, ki predstavljajo 160 proizvajalcev IT, ter širokemu spektru izdelkov in storitev nudijo več kot 6000 prodajalcem, lokalnim proizvajalcem računalnikov, sistemskim integratorjem in podjetjem v različnih sektorjih v 24 državah po Evropi in srednji Aziji. Promet Skupine v letu 2016 je znašal 1,46 milijarde USD.
  1. Novice
  2. ELKO na nordijsko tržišče vstopa s pridobitvijo švedskega distributerja Gandalf