Pozdravljeni!
Za ogled vsebine te strani uporabite drug brskalnik. Priporočamo uporabo brskalnika Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ali Safari.

Magistrova 1, 1000 Ljubljana, Slovenija


+386 1 583 79 10
[email protected]

ELKO vrhunci iz leta 2018

ELKO_LaiDzirksti_s-493
Leto 2018 je bilo za nas zelo uspešno in polno dogodkov, zato je težko izbrati nekaj tistih ključnih elementov, ki res poudarjajo rast skupine ELKO. Naslednjih nekaj točk je res zaznamovalo leto 2018, kar se tiče razvoja skupine ELKO.
V mesecu maju smo po 10 letih prešli na sodobnejši B2B sistem, ki omogoča vsem našim kupcem bistveno več informacij in funkcionalnosti, s katerimi si pomagajo pri nabavi in prodaji. Med drugim tudi napredno kategorizacijo izdelkov in možnost filtriranja po parametrih.
V mesecu maju smo se preselili iz Stegen na novo lokacijo nedaleč stran. Na novem naslovu, Magistrova 1, imamo kar 3x večje skladišče in ogromno parkirišče. Že na daleč boste našo novo stavbo videli, saj jo krasi prelepa svetlo modra ELKO fasada z ogromnim napisom ELKO, ki se ponoči sveti. Parkiranje ob prevzemu blaga torej ni več problem.
Leta 2018 so številna podjetja v Latviji praznovala svojo 25. obletnico, kar je omogočilo, da smo se vsi skupaj ozrli in ocenili, kaj vse smo dosegli v teh letih ter si zadali nove cilje. V sklopu praznovanj je ELKO gostil ELKO MeetUP - največjo regionalno IT konferenco v regiji, ki je združila okoli 600 strank, prodajalcev in proizvajalcev z vsega sveta. Direktor skupine ELKO, Svens Dinsdorfs, povzame dogodek: »V IT industriji sta digitalna stran in vključenost ljudi enako pomembni, zato moramo najti ravnovesje med obema.«
Leta 2018 je ELKO izvedel številne nakupe, med katerimi je najpomembnejši prevzem trgovske hiše Absolut v Rusiji. To je podjetju ELKO omogočilo ponuditi gospodinjske aparate in elektroniko na nov trg. Poljski trg se je povečal, na Slovaškem pa je WESTech pridobil delnice trgovcev Arašid in MP3.sk, s čimer je razširil svoj portfelj iger, konzol, mobilnih telefonov in telefonske opreme.

Leta 2018 je ELKO tudi okrepil svoj položaj na baltskem in drugih trgih z diverzifikacijo ponudbe izdelkov, na primer z uvedbo distribucije malih gospodinjskih aparatov, ki se bodo nadaljevali v letu 2019. Mobilni telefoni ostajajo ključni poslovni sektor - ELKO ponuja tako širok spekter najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk, kot tudi »rastoče zvezde«, kot je Xiaomi. Glede na naraščajoče povpraševanje je bilo v lanskem letu v našo ponudbo dodanih ogromno blagovnih znamk za različno telefonsko opremo, pametne ure in e-mobilnost.
V zadnjih 25 letih sta se obseg in učinkovitost povečevala vsako leto. Geografska širitev in pridobivanje novih trgov, širitev izdelkov in uspešno poslovanje na obstoječih trgih so omogočili, da ELKO raste hitreje kot trg kot celota in da je v letu 2017 dosegel promet v višini 1,6 milijarde USD; Znatno povečanje prometa se pričakuje tudi leta 2018. V jeseni je skupina ELKO izvedla tudi celotno plačilo obveznic, ki kotirajo na borzi Nasdaq Baltic.
ELKO želi biti več kot le distributer izdelkov. Z združevanjem znanja partnerjev in dolgoletnimi izkušnjami ELKO pomaga strankam najti najbolj uspešen skupni imenovalec med njihovimi potrebami, najnovejšo tehnologijo in najboljšimi rešitvami. Leta 2018 je bilo zato veliko pozornosti namenjene razvoju segmenta rešitev z odprtjem demonstracijskega centra na primer v Ukrajini in Romuniji. V teh centrih se lahko stranke seznanijo z najnovejšimi trendi v industriji, si ogledajo in preizkusijo rešitve ter dobijo nasvete.
Leta 2017 je ELKO predstavil novo identiteto blagovne znamke, ki pomeni predstavitev novo ustvarjenih vrednosti in novo sporočilo podjetja, tako zunaj kot znotraj. V procesu spreminjanja vizualne identitete je nastala kultura Grow Smarter. Ta je bila uporabljena leta 2018 za izboljšanje notranjih procesov in izvajanje projektov, za konsolidacijo zaposlenih v podjetju in za doseganje bolj ciljno usmerjenih nalog.
Preteklo leto so rast podjetja prepoznale različne nagrade in nominacije. Skupina ELKO je vstopila na prestižni seznam 500 največjih podjetij srednje in vzhodne Evrope - COFACE. Med šestimi latvijskimi podjetji na seznamu ima ELKO na 124. mestu najvišji položaj.
  1. Novice
  2. ELKO vrhunci iz leta 2018