ELKO zaradi velike tatvine IT izdelkov iz centralnega skladišča v Rigi, poziva vse, da ne kupujejo ali prodajo ukradenega blaga

ELKO-warehouse-Riga
Prejšnji vikend so iz centralnega skladišča skupine ELKO, največjega baltskega distributerja IT izdelkov in storitev, v Rigi v Latviji ukradli veliko IT izdelkov. Ker je bilo to blago v celoti zavarovano, ne bo vplivalo na nadaljnje poslovanje podjetja, vendar je ELKO glede na obseg tatvine ponudil nagrado v višini do 200.000 EUR za vse informacije, ki bi lahko pomagale pri iskanju storilcev.
To kaznivo dejanje je skupina storilcev storila prejšnji konec tedna v skladišču skupine ELKO v poslovnem parku „Lidostas Parks“, Riga, Latvija. Storilci so pridobili nezakonit dostop preko sosednjega skladišča.

 „Pričakujemo, da bo trg Baltika in vzhodne Evrope morda preplavljen z veliko količino ukradene robe: mobilnih telefonov, prenosnih računalnikov, procesorjev ter video in spominskih kartic. Pozivamo vse panožne partnerje, da stopijo v stik z nami, če obstaja sum o poreklu blaga, "pojasnjuje Svens Dinsdorfs, direktor skupine ELKO:" Po potrebi vam lahko priskrbimo serijske številke ukradenega blaga. Upoštevajte, da je preprodaja ukradenega blaga nezakonita in vsako takšno blago je mogoče zaseči pri prodajalcih ali kupcih. "

Da bi našli storilce, vlagajo največ truda v državni policiji Republike Latvije ter v družbi in preiskovalcih, ki jih najamejo zavarovalnice. Ker je bilo blago v celoti zavarovano, njihova tatvina ne bo vplivala na podjetje na noben opazen način. Vendar se je ELKO glede na obseg tatvine odločil, da bo vsem, ki posredujejo informacije, ki bodo pomagali najti storilce, izvršitelje in podpornike, ponudil do 200.000 evrov nagrade. Nagrada velja tako v Latviji kot v drugih državah.
ELKO poziva, naj posredujejo vse podatke o identiteti strank, ki so to kaznivo dejanje naročile, storile in pomagale ter podprle, kakor tudi o poti, po kateri se je ukradlo blago in kakršne koli ponudbe nepooblaščenih distributerjev.

Osebe, ki imajo kakršne koli informacije, prosimo, da nas kontaktirajo po e-pošti [[email protected]] ([email protected]). Anonimnost je zagotovljena.

Predpise najdete spodaj.
  1. Novice
  2. ELKO zaradi velike tatvine IT izdelkov iz centralnega skladišča v Rigi, poziva vse, da ne kupujejo ali prodajo ukradenega blaga