Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Podrobnosti boste našli v naši politiki zasebnosti.
Sprejmi
Vstop v B2B
o nas novice kontakt Postanite partner
Sl En

Nasdaq pozdravlja ELKO Grupa AS na baltski trg

The ELKO Group rings The NASDAQ Opening Bell
Tallinn/Riga/Vilnius, Nasdaq baltski trg, 10. marec 2016
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) oznani, da bodo obveznice ELKO Grupa AS (kratkoime: ELG), latvijski IT izdelki in storitve veleprodajnega podjetja, uvrščene na seznam Nasdaq baltskih obveznic. To je prvo podjetje, ki kotira na trgu delnic Nasdaq Baltic leta 2016, in 21 novo izdanih obveznic, ki v zadnjih 12 mesecih kotirajo na seznamu baltskih obveznic.

Ustanovljena leta 1993, ELKO Grupa AS (ELKO Group) je eden največjih trgovcev na debelo IT izdelkov in strokovnjakov rešitev ter storitev v vzhodni Evropi. Podjetje zastopa več kot 90 IT prodajalcev in prodaja njihove izdelke več kot 7000 prodajalcem na drobno, lokalnim proizvajalcem računalniških in sistemskih integratorjev. Več informacij: elkogroup.com
Uvrstitev naših obveznic na seznam delnic Nasdaq Baltic gre v zahvalo predhodnemu razvoju našega podjetja in uspešno poslovanje prodaje na debelo IT rešitev,računalniške opreme in elektronskih blaga. Dvig dodatnih sredstev nam omogoča razširiti vire financiranja, zato okrepiti svoj položaj na trgih in spodbujati nadaljnjo rast podjetja.
Svens Dinsdorfs ELKO Group CEO
"Z veseljem pozdravljam Elko Grupo na trgu Nasdaq baltskih obveznic," je dejal Daiga Auziņa-Melalksne, vodja menjalnih storitev pri Nasdaq Baltic in vodja Nasdaq Riga. "Mi nadaljujemo z dodajanjem zanimivih podjetij na naš trg obveznic, in ELKO Grupa bo odlična pridobitev temu seznamu. Veselimo se podpire ambicij rastidružbe, in jim z veseljem zagotovimo večjo prepoznavnost, kot tudi poznavanje vlagatelja."
Skupna nominalna vrednost navedenih obveznic je 8 milijonov EUR. Nominalna vrednost ene obveznice je 1000 EUR. Letna obrestna mera je 8%, plačila obresti so narejene četrtletno. Datum zapadlosti izdaje obveznic je 16. oktober 2018.

O Nasdaq
Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) je vodilni ponudnik trgovanja, obračuna, izmenjave tehnologij, dajanja na seznam, informacij in javnih storitev podjetij na šestihcelinah. S svojim raznolikim portfeljem rešitev, Nasdaq strankam omogoča načrtovanje, optimizacijo in izvajanje svojih poslovnih vizij z zaupanjem, s pomočjopreizkušene tehnologije, ki zagotavlja preglednost in vpogled v upravljanje današnjih svetovnih kapitalskih trgov. Kot ustvarjalec prvega svetovnega elektronskiborzi, njegove tehnologije pooblastila več kot 70 tržnic v 50 državah, in 1 od 10 transakcij z vrednostnimi papirji na svetu. Nasdaq je dom več kot 3.700 javnih družb, katerih tržna vrednost je približno 9,6 bilijona $ in skoraj 10.000 pravnih oseb. Če želite izvedeti več, obiščite: nasdaq.com/ambition~~dobj ali business.nasdaq.com.

  1. novice
  2. Nasdaq pozdravlja ELKO Grupa AS na baltski trg