Pozdravljeni!
Za ogled vsebine te strani uporabite drug brskalnik. Priporočamo uporabo brskalnika Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ali Safari.

Magistrova 1, 1000 Ljubljana, Slovenija


+386 1 583 79 10
[email protected]

Skupina ELKO razmišlja o izstopu z ruskega trga

ELKO Group, distributer IT izdelkov in potrošniške elektronike, trenutno ne dobavlja več v Rusijo in razmišlja o možnostih izstopa z ruskega trga.
Od začetka vojne v Ukrajini je ELKO Group (Akciju Sabiedriba ELKO Grupa) ustavila dobave IT opreme in gospodinjskih aparatov na ruski trg. ELKO Group spoštuje in bo še naprej spoštovala vse sankcije: partnerske, produktne in transakcijske. Zaradi teh sankcij sta prekinjena dobavna veriga in pretok blaga v Rusijo.
Trenutno se s pomočjo finančnih in pravnih strokovnjakov razvijajo možnosti, da se koncern ELKO Group umakne iz sredstev, registriranih v Rusiji, tako da bi bili vsi sprejeti ukrepi v skladu z zakonodajo in izpolnili vse obveznosti do imetnikov obveznic, finančnih in drugih partnerjev. . Ta postopek je pravno zapleten, zmožnosti ELKO Group, da podrobno komentira te dejavnosti, pa so omejene zaradi zakonov in predpisov, ki urejajo borzo.
  1. Novice
  2. Skupina ELKO razmišlja o izstopu z ruskega trga