Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Podrobnosti boste našli v naši politiki zasebnosti.
Sprejmi
eCom
o nas novice kontakt Postanite partner
Video nadzorni sistem za mesto Slatina v Romuniji
Slatina je glavno mesto okrožja Olt v Romuniji ob reki Olt. Nahaja se na jugu Romunije, na vzhodni strani reke Olt, v zgodovinski regiji Muntenia. V letu 2011 je bilo 70.293 prebivalcev. Velja za pomemben industrijski center.
Naložbe v mrežne kamere Axis zagotavljajo varnost prebivalcem Slatine
Cestni kriminal je nacionalna prednostna naloga romunske policije. Po podatkih okrožnega policijskega inšpektorata Olt je v letu 2008 v Slatini bilo 444 kaznivih dejanj. To je bilo 49-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2007.
Varnejše mesto
Predstavniki Mestne hiše Slatina so iskali rešitev, s pomočjo katere bi naredili mesto varnejše, s preprečevanjem kriminalnega vedenja, posodabljanjem in izboljšanjem javnega nadzornega sistema ter s tem izboljšanjem poslovne klime.
Sistem za video nadzor je temeljil na 150 omrežnih kamerah AXIS 233D, 200 IR lučeh in 150 zunanjih zvočnikih, ki so bili nameščeni na 150 kovinskih palicah. Vsi so bili povezani z dispečerjem v mestni hali Slatina.
Učinek izvajanja video nadzora je bil takojšen. Sistem se je izkazal za zelo koristnega za policijo, žandarmerijo, lokalno upravo, varnostne družbe in civilno družbo. Policija je ugotovila, da se je število zločinov znatno zmanjšalo; zmanjšalo se je tudi število kraje in drugih kaznivih dejanj.
Državljani Slatine so izjavili, da jim je ta projekt prinesel varnost in zdaj se počutijo precej bolj varne, ko hodijo po mestu ali preživljajo čas v svojih domovih.
Rešitev za video nadzor je bila prednostna izbira predstavnikov mestne hiše Slatina zaradi možnosti, ki jih ponuja. Mestna hiša Slatina ni imela proračuna za trajnejše najemanje več varnostnikov in v tem času so se varnostna vprašanja širila. Število krajev in umorov se je v zadnjih letih povečalo eksponentno, varovalno osebje pa je bilo preobremenjeno. Rešitev za video nadzor omrežja Axis je uspela povečati obstoječe vire in prinesla nove priložnosti za iskanje, zaustavitev in preprečevanje kaznivih dejanj.
Razvoj s sistemskim integratorjem Netcom
Svetovanje in oskrba z izdelki ELKO
Zahvaljujoč sodobni tehnologiji se potreba po preprečevanju kriminala ne bo reševala s povečanjem števila agentov, temveč s spremljanjem večih ključnih področij mesta v realnem času s strani iste ekipe ter zmanjšanjem števila lažnih alarmov.