Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Podrobnosti boste našli v naši politiki zasebnosti.
Sprejmi
eCom
o nas novice kontakt Postanite partner
Video nadzorni sistem za stadion Cluj Arena
Cluj Arena je večnamenski stadion v mestu Cluj-Napoca, Romunija. S svojim obratovanjem je pričel oktobra 2011 in bil uvrščen na elitni stadion UEFA (kategorija 4). Stadion je novi dom FC Universitatea Cluj.
Omrežne kamere Axis skrbijo za varnost vsakega udeleženca med dogodki na stadionu
Stadion Cluj Arena je eden najpomembnejših infrastrukturnih projektov na lokalnem trgu v zadnjih letih. Stadion je javno mesto in varnost je najpomembnejša. Organizatorji morajo med dogodki zagotoviti varnost vseh udeležencev.
Celoten stadio pod nadzorom v realnem času
Če želite izbrati rešitev za video nadzor, je Starnet Consulting, eden od najpomembnejših partnerjev ELKO Romunije upošteval nekaj posebnih dejavnikov: zakonodajo FIFA / UEFA, številne scenarije in veliko število zanimivih točk, ki jih je bilo treba spremljati, pa tudi potrebo po zagotavljanju sposobnosti odkrivanja in identifikacije prepovedanih ljudi ali analiziranja najmanjših podrobnosti dogodka.
Najbolj primerna rešitev je bil digitalni sistem za video nadzor, sestavljen iz 102 omrežnih kamer Axis za nadzorovanje dostopa stadiona, od katerih se 10 kamer PTZ uporablja za nadzor nad sedeži na stadionu. Rešitev je vključevala tudi 2 nadzorna mesta za spremljanje in programsko opremo za upravljanje z video vsebinami podjetja Aimetis.
Video nadzorni sistem Cluj Arena v številkah: 102 omrežnih kamer Axis s PoE, 10-mpx HDTV PTZ omrežnih kamer s samodejnim sledenjem, 2 km optičnih vlaken, 12,2 km kabla UTP, 2 opazovalni nadzorni postaji z možnostjo ustvarjanja neomejenega števila postaj.
Sistem je hitro dokazal svojo učinkovitost med dogodki, ki so potekali na stadionu. Gledalce, ki so se po incidentu pojavili na drugem sedežu, so bili prepoznani s pomočjo funkcij samodejnega sledenja, varnostne delavke pa so uporabile slike visoke ločljivosti, da bi prepoznale možne motnje pred incidentom. Celoten stadion je bil v realnem času pod nadzorom. Sistem ima napredne tehnične zmogljivosti, zelo dobro razširljivost, enostavno in priročno delovanje ter nadzor.
Varnostni sistem se je izkazal kot zelo koristen policiji, varnostnim podjetjem in na koncu vsem gledalcem na stadionu. Glavne prednosti implementacije rešitve so:
  • Sistem zagotavlja varnost vseh udeležencev med dogodki na stadionu
  • Varnostno osebje lahko uporablja visoko kvalitetne slike, da bi prepoznalo morebitne motnje, preden se pojavijo incidenti, in se pravilno odločijo o rešitvi
  • Visokokakovostne slike zagotavljajo enostavno identifikacijo prepovedanih posameznikov
  • Video posnetke se lahko uporabljajo na sodišču
  • Zmanjšana poraba energije
  • Kamere so sinhronizirane z NTP protokolom, povezanim z atomsko uro
  • Zahvaljujoč inteligentni in procesni moči znotraj kamer, je količina potrebne opreme za shranjevanje zelo nizka
Razvoj s sistemskim integratorjem Starnet
Svetovanje in oskrba z izdelki ELKO
Sodoben sistem video nadzora je eden od elementov, ki zagotavljajo vključitev Cluj Arene v kategorijo UITE Elite. Z varnim območjem in možnostjo prepoznavanja vseh incidentov lahko stadion organizira športne dogodke velikega pomena, koncerte ali druge dogodke.